Obram oferuje urz?dzenia oraz kompletne linie technologiczne do produkcji ró?nych rodzajów sera:
- sery mi?kkie
- sery pó?mi?kkie o krótkim okresie dojrzewania
- sery pó?twarde i twarde typów: holenderskiego, szwajcarskiego i tyl?yckiego.
Ser produkowany jest wg technologii formowej, z indywidualnym prasowaniem ka?dej sztuki sera z zastosowaniem form lub multiform z tworzywa sztucznego.
KOMPLETACJA AUTOMATYCZNEJ LINII DO PRODUKCJI SERA
Przygotowanie surowca:
1. Tankosilosy mleka serowarskiego
2. Uk?ady do repasteryzacji mleka
3. Systemy przygotowania zakwasów roboczych
4. Uk?ady przygotowania wody technologicznej
Przygotowanie ziarna serowarskiego i urz?dzenia do wst?pnego prasowania sera :
1. Zbiorniki buforowe do zakwaszania mleka serowarskiego
2. Kot?y serowarskie poziome lub pionowe
3. Kolumny do ci?g?ego formowania i prasowania serów
4. Prasy wst?pnego prasowania bloków sera
G?ówne prasowanie serów:
1. Formy serowarskie z tworzywa sztucznego
2. Prasy tunelowe ko?cowego prasowania
3. Zespó? urz?dze? do obs?ugi form i pokryw serowarskich
4. System transportu form i pokryw
Zanurzeniowe systemy solenia serów:
1. System kontenerowy
2. System typu „rzeka”
3. Systemy mieszane
Konfekcjonowanie serów:
1. Waga do ci?g?ego, automatycznego wa?enia
2. Urz?dzenia do ci?cia serów ?wie?ych / dojrza?ych
Systemy mycia
1. Myjnia form i pokryw
2. Stacje mycia w systemie C.I.P.
Category: Machines & Tools -> Food Processing Machinery
Obram Sp. z o.o. |
|||||||
Street: | Al. Obro?ców Tobruku 7 | ||||||
City: | Olsztyn | ||||||
Postal code: | 10-092 | ||||||
Region: | Varmia and Masuria | ||||||
Country: | Poland | ||||||
Phone: | +48 89 5353227 | ||||||
|
|||||||
|
|||||||
Contact person |
|||||||
Name and Surname: | Jacek Roman | ||||||
Phone: | +48 89 5353227 | ||||||